Έτοιμος για ένορκη κατάθεση δηλώνει τώρα ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου!

Έτοιμος για ένορκη κατάθεση, δηλώνει τώρα ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος στη δίκη για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης στην οποία είναι κατηγορούμενος. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο αφού είναι γνωστό ότι στην προηγούμενη υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ο 84χρονος είχε επιχειρήσει να αποφύγει τη διεξαγωγή δίκης υποστηρίζοντας μέσω του δικηγόρου του ότι πάσχει από έκπτωση νοητικών λειτουργιών και αδυνατεί να παρακολουθήσει δίκη. Το σχετικό αίτημα είχε απορριφθεί με αποτέλεσμα ο ιεράρχης να δικαστεί κανονικά και τελικά να αθωωθεί.

Στο πλαίσιο της ακρόασης για την υπόθεση άσεμνης επίθεσης, ακούγοντας τη μαρτυρία της γυναίκας που έκανε την καταγγελία, ο κατηγορούμενος, σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις σχολίασε ο ίδιος ότι η καταγγέλλουσα λέει ψέματα οπότε η παραπονούμενη ρώτησε τον δικηγόρο πώς μπορεί να γίνει πιστευτός ο τέως Μητροπολίτης από τη στιγμή που η ίδια η υπεράσπιση, στην προηγούμενη υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος για βιασμό, υποστήριξε ότι πάσχει από άνοια και δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία. Ο κ. Πικής απάντησε ότι δεν είχε θέσει θέμα άνοιας του κατηγορουμένου και είπε ότι ο 84χρονος θα καταθέσει ενόρκως, προφανώς εάν κληθεί σε απολογία. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν προκύψει τέτοια εξέλιξη, αφού όντως ο συνήγορος υπεράσπισης είχε επιχειρήσει να αποτρέψει τη διεξαγωγή δίκη στην υπόθεση βιασμού υποστηρίζοντας ότι ο τέως Μητροπολίτης πάσχει από έκπτωση νοητικών λειτουργιών και δεν μπορεί να παρακολουθήσει, θέση η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας στην τρέχουσα υπόθεση είναι η ίδια η 57χρονη σήμερα γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι το 1981, ενώ ήταν στην ηλικία των 16 ετών, έπεσε θύμα άσεμνης επίθεσης από τον 43χρονο τότε Μητροπολίτη Κιτίου, μέσα στο γραφείο του στη Μητρόπολη. Η μάρτυρας είπε ότι μετά το θάνατο του πατέρα της συμφώνησε να συναντήσει τον Μητροπολίτη για να πάρει βοήθεια από ταμείο για ορφανά, ωστόσο, όπως κατέθεσε, και στις 5 συναντήσεις ο κατηγορούμενος την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Τάσος Περδίος

ΠΗΓΗ:DIALOGOS

Related posts

Leave a Comment