Αντιπολεμικά μηνύματα σε εκδήλωση έστειλαν Ουκρανοί πρόσφυγες στην Πάφο

Το μήνυμα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει, έστειλαν Ουκρανοί πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου με αφορμή την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Tα παιδιά πρέπει να βιώνουν την παιδική τους ηλικία και όχι να σκοτώνονται, ανέφεραν συμμετέχοντες στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν οι πρόσφυγες, ενώ παρευρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους κρατώντας μπαλόνια στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Παράλληλα διατράνωσαν την επιθυμία τους να σταματήσει η αιματοχυσία που συμβαίνει στην χώρα τους. Η Τζούλια Καρπούνσα, εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ανέφερε πως ως πρόσφυγες και ως γονείς από την Ουκρανία αφιερώνουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στα παιδιά της Ουκρανίας που ζουν την προσφυγιά και που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την χώρα τους, και τα παιχνίδια τους.

Τα παιδιά της Ουκρανίας, συνέχισε η κ. Καρπούνσα, βίωσαν τον πόλεμο στην χώρα τους και την εισβολή των Ρώσων πριν τρεις μήνες, έχοντας καταγράψει στη μνήμη τους όλες τις άσχημες εικόνες ενός πολέμου. Δυστυχώς παρατήρησε παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα αφού εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από την φτώχεια, στερούνται στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, ακρωτηριάζονται από τους πολέμους και ορφανεύουν.

Ήρθαμε εδώ, είπε, για να αναφέρουμε ότι περισσότερα από 243 παιδιά στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο και πως ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Εξάλλου, πρόσφυγας από την Ουκρανία η κ. Γιάννα, ανέφερε πως η εκδήλωση διοργανώθηκε για να τιμηθεί η παιδική ηλικία ενώ εξέφρασε την λύπη της που τα παιδιά της Ουκρανίας στερήθηκαν την παιδική τους ηλικίας, λόγω του πολέμου. Συγκεντρωθήκαμε εδώ «θέλοντας να στείλουμε το μήνυμα ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας πρέπει να σταματήσει» για το καλό της χώρας μας αλλά και όλης της ανθρωπότητας, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Related posts

Leave a Comment