Απάτη στη Λάρισα: Ξεγέλασε συντοπίτη του και του απέσπασε 753.000 ευρώ – Αναζητείται από την αστυνομία

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατάφερε να αποσπάσει ένας 63χρονος Λαρισαίος από έναν συντοπίτη του, την περίοδο 2011-2012 με την αιτιολογία ότι θα λάμβανε μέρος σε μία μεγάλη επένδυση.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος που αναζητείται από την αστυνομία καθώς δικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 753.000 ευρώ, από έναν 73χρονο ελεύθερο επαγγελματία πείθοντάς τον ότι θα προχωρήσουν σε μία μεγάλη επένδυση η οποία θα αφορούσε στη δημιουργία ενός επισκέψιμου οικολογικού πάρκου σε ιδιωτική δασική έκταση.

Ο κατηγορούμενος που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αποδείχτηκε ότι υπήρξε ταλαντούχος και γνωστός στη Λάρισα καθώς, όπως κατέθεσε μάρτυρας και παθούσα, το 2020 της παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και της απέσπασε 35.000 ευρώ για να διορίσει την κόρη της στην …Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ίδια κατέθεσε ότι αργότερα πληροφορήθηκε πως ο λεγάμενος για ένα διάστημα συστήνοντας και ως …εισαγγελέας Λάρισας, όπως αναφέρεται στο kosmoslarissa.gr.

Παρόλα αυτά ο 73χρονος δεν κατάλαβε ότι την εξαπάτησε και εξακολουθούσε να δίνει κανονικά τα χρήματα για να συμμετάσχει στην υποτιθέμενη επένδυση του οικολογικού πάρκου.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και μία 46χρονη, σε τρία χρόνια φυλάκιση, η οποία εμφανίζονταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και έπαιρνε χρηματικά ποσά από το θύμα για να βοηθήσει …να επιδοτηθεί η επένδυση.

Μαζί της καταδικάστηκε -με την ίδια ποινή- και η πρώην σύζυγος του 73χρονου η οποία δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του πρώην άντρα της.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

cnn

Related posts

Leave a Comment