Βασιλικό: Με νομικά μέτρα προειδοποιούν οι κάτοικοι- Στάση εργασίας αύριο έξω από Βουλή

Με νομικά μέτρα προτίθενται να προχωρήσουν οι 9 κοινότητες της περιοχής Βασιλικού, με αφορμή και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο φύλαξης ελαστικών στις 11 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής και κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία η Επιτροπή αποφάσισε να δώσει οδηγίες στους δικηγόρους της, για να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για να κινηθούν νομικά, επί παντός υπευθύνου. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγουν και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Επίσης είπε ότι θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και με όλους τους υποψήφιους προέδρους της Δημοκρατίας. Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον από το κράτος, εκτός από βουλευτές που έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της περασμένης Δευτέρας.

Ο κ. Φωκά σημείωσε ότι κλήθηκαν να παρευρεθούν στην αυριανή έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα «η συλλογή, διαχείριση και χωροθέτηση των σημείων φύλαξης των ανακυκλώσιμων ελαστικών».

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίας που θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, το προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας από τις 9- 11:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

dialogos

Related posts

Leave a Comment