Βρετανία: Αποζημίωση 120.000 στερλινών για τον θάνατο μουσικού από παρενέργειες του εμβ0λίου της Astra Ζeneca

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση για εμβόλιο του κορωνοϊού – Ο μουσικός που ήταν γνωστός ως «Lord Zion» πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία που του προκάλεσε το βρετανικό εμβόλιο – Την αποζημίωση θα πάρει η μνηστή του, που δήλωσε «αηδιασμένη» επειδή χρειάστηκε να παλέψει έναν ολόκληρο χρόνο με την γραφειοκρατία
Οκτώ ημέρες μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου, στις 13 Μαΐου της περυσινής χρονιάς, ο τραγουδιστής ένιωσε έναν έντονο πονοκέφαλο. Εισήχθη σε νοσοκομείο του Νιούκαστλ – όπου πέθανε έξι ημέρες αργότερα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Στο πιστοποιητικό θανάτου του «Λόρδου Ζάιον» καταγράφονται «μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες που προκλήθηκαν από αιμορραγία», η αιτία της οποίας ήταν επιπλοκές από το εμβόλιο της Astra Zeneca για τον κορωνοϊό.
Η μνηστή του, Βίκι Σπιτ, είχε απευθυνθεί στο Πρόγραμμα αποζημίωσης για επιπλοκές κάθε είδους εμβολίων της Βρετανίας, που είναι κομμάτι του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας, από τις αρχές του Ιουνίου της περασμένης χρονιάς. Μιλώντας στο GB News, είπε ότι θεωρεί «αηδιαστικό» το γεγονός ότι οι συγγενείς των νεκρών πρέπει να παλέψουν για έναν ολόκληρο χρόνο πριν πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση» – για να προσθέσει ότι «το θέμα δεν είναι τα χρήματα, που δεν φέρνουν πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά η αναγνώριση ότι υπήρξαν επιπλοκές του εμβολίου», που σε περιπτώσεις όπως του αρραβωνιαστικού της, στάθηκαν μοιραίες.Η απόφραση για την αποζημίωση των 120.000 στερλινών εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και οι βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη κατάληξη σε υπόθεση που έχει να κάνει με εμβόλια για τον covid – 19.

Πάνω από 1300 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στους υπευθύνους του Προγράμματος αποζημίωσης μιλώντας για παρενέργειες από τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό.

Όπως είναι γνωστό, από τον Ιανουάριο του ’21 υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου της Astra Zeneca – ειδικότερα, για την δημιουργία θρομβώσεων περίπου σε έναν στους 100.000 εμβολιαζόμενους.Μάλιστα, στατιστικά η δημιουργία θρόμβου μετά από μία δόση εμβολίου εμφάνιζε υψηλότερα ποσοστά στις νεότερες ηλικίες.

Κλείσιμο
Υπολογίζεται ότι 81 θάνατοι στη Βρετανία των 50.000.000 εβολιασμών σχετίζονται με το εμβόλιο της Αstra Zeneca.

Το Πρόγραμμα αποζημίωσης για παρενέργειες των εμβολίων ξεκίνησε στη Βρετανία το 1979, με στόχο να αποζημιώνει όσους παθαίνουν «βαριά αναπηρία μετά από εμβολιασμό για συγκεκριμένες ασθένειες».

Συνήθως, οι αποφάσεις για τέτοια ζητήματα παίρνουν γύρω στους έξι μήνες, αλλά όσοι έχουν προσφύγει για παρενέργειες από τον εμβολιασμό για covid, μπορεί να καθυστερήσουν πολύ περισσότερο – εξ ου και η αγανάκτηση της μνηστής του αδικοχαμένου τραγουδιστή.
Ο Lord Zion δεν είχε παρενέργειες από το εμβόλιο για μία εβομάδα μετά από την πρώτη δόση, αλλά η μνηστή του τηλεφώνησε για ασθενοφόρο την όγδοη ημέρα , όταν ο μουσικός δεν είχε δυνάμεις ούτε για να σηκωθεί από το κρεβάτι του.

kot.gr

Related posts

Leave a Comment