Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στο αίτημα αναστολής ποινής για Λαγό και άλλους τρεις

Απέρριψε τα αιτήματα αναστολής της ποινής των τεσσάρων καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό μελών της Χρυσής Αυγής το Πενταμελές Δικαστήριο Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών ο Γιάννης Λαγός άρχισε να χειροκροτά με δηκτική διάθεση.

Πλην του Λαγού αιτήματα για να βγουν από την φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

Υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων είχε ταχθεί και η Εισαγγελέας.

Νωρίτερα οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού δευτερολογησαν επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλε ο εντολέας τους, ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματος του δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Ο εκ των συνηγόρων του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε στο δικαστήριο πως «όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους». Ο συνήγορος επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει και κατά την πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων.

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος,«παντελώς άδικα».

Όπως είπε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών.

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία φράση τού απάντησε η Μάγδα Φύσσα: «δολοφόνος είσαι».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιουλίου, όπου αναμένεται να απαντήσει στο αίτημα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης σε δεύτερο βαθμό για λόγους υγείας, διότι -όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του- θέλει να παρίσταται στη διαδικασία.

Η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε από την υπεράσπιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής να κατατεθεί νεότερη ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση υγείας του.

Ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της Πολιτικής Αγωγής, των δικηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, εγείρουν οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής ωστόσο το ζήτημα θα κριθεί εν ευθέτω χρόνο.

cnn

Related posts

Leave a Comment