Εκατομμυριούχος αγοράζει σύστημα ραντάρ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου για να «κυνηγήσει» UFO! – Δείτε το video

Ενώ οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν την περιουσία τους σε ακριβά αυτοκίνητα και πολυτελή σκάφη, ο William Sachiti χρησιμοποίησε την περιουσία του για να αγοράσει έναν σταθμό ραντάρ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου στο Norwich της Αγγλίας.

Ο εκατομμυριούχος, ο οποίος είναι Βρετανός επιχειρηματίας, αγόρασε ένα δίκτυο ιδιωτικών δρόμων, για να δοκιμάσει τα… «εξωγήινα» αυτόνομα οχήματά του, αλλά το σύστημα ραντάρ ήταν ένα πρόσθετο μπόνους, όπως γράφει η «Daily Mail».

Μάλιστα, στο ερώτημα για το τι σκοπεύει να κάνει με το γιγαντιαίο μηχάνημα ύψους 25 μέτρων, που κάποτε ειδοποιούσε τον βρετανικό στρατό για επερχόμενους πυρηνικούς πυραύλους, ο ίδιος απάντησε ότι θα «κυνηγήσει» UFO. «Θα βρω έναν τρόπο να το ζωντανέψω και θα αφήσω τους ανθρώπους να επιλέξουν τον καλύτερο τρόπο χρήσης του», ανέφερε ο ίδιος. «Αν οι άνθρωποι θέλουν να κυνηγήσουν UFO, δεν θα τους δυσαρεστήσω».

Το τεράστιο σύστημα βρίσκεται στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία Neatishead, έναν σταθμό αεράμυνας στην Αγγλία. Το 2010, διαφημίστηκε προς πώληση με ζητούμενη τιμή 4.780.000 δολάρια, αλλά ο ίδιος δεν αποκάλυψε πόσα πλήρωσε για να το αποκτήσει.

Ο Sachiti είναι ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματίας που χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του για να λύνει τα προβλήματα του κόσμου, όπως δήλωσε στη «Daily Mail».

Ωστόσο, η μεγάλη του αγάπη είναι η εταιρεία του Kar-go, η οποία χρησιμοποιεί αυτοκινούμενα αυτοκίνητα για την παράδοση δεμάτων. «Σκεφτείτε το ως ένα ταχυδρομικό γραφείο διαλογής σε ρόδες», δήλωσε ο ίδιος.

Το αυτόνομο, τετράτροχο όχημα κινείται χαμηλά στο έδαφος, διαθέτει αεροδυναμική εμφάνιση, έχει πράσινο και μαύρο χρώμα, μαζί με μια πινακίδα κυκλοφορίας μπροστά και πίσω.

Το σύστημα χρησιμοποιείται από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και από μια εταιρεία που παρακολουθεί το 25% των δρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Χρησιμοποιούν την όραση του αυτοκινήτου μας για να ανιχνεύουν τις λακκούβες στο δρόμο», αποκάλυψε ο ίδιος. Μάλιστα, η Tesla του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα οχήματά της ανιχνεύουν, πλέον, και λακκούβες, ένα χαρακτηριστικό που ήρθε πολύ αργότερα από αυτό του Sachiti. Κάποτε λειτουργούσε με ντίζελ, αλλά ο Sachiti το επανασχεδίασε, ώστε να χρησιμοποιεί μόνο ηλιακή ενέργεια και να κινείται.

Κι ενώ η ομάδα του δοκιμάζει τα οχήματα στους δρόμους, ο Sachiti σκοπεύει να δώσει νέα ζωή στο σύστημα ραντάρ, το οποίο αποτελούσε μέρος ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, που προοριζόταν να ειδοποιεί τον βρετανικό στρατό εάν έρχονταν πυρηνικοί πύραυλοι προς το μέρος τους.

Γνωστό ως μονάδα ραντάρ AMES Type 84, το συγκεκριμένο ήταν σε λειτουργία από το 1962 έως το 1994 και εξέπεμπε μικροκύματα για να ανιχνεύει πυρηνικά. «Το ακριβό μου χόμπι θα είναι η αναζήτηση UFO», είπε χαμογελώντας. «Αν αυτό είναι που θέλει ο κόσμος, ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω».

Πηγή: skai.gr

Related posts

Leave a Comment