Ινδία: Ελέφαντας σκότωσε 70χρονη και επέστρεψε για να ποδοπατήσει το πτώμα της στην κηδεία

Μια 70χρονη γυναίκα στην Ινδία ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από έναν ελέφαντα, με το άγριο ζώο να επιστρέφει στην κηδεία της για να ποδοπατήσει ξανά τη σορό της. Η Maya Murmu βρισκόταν έξω για να μαζέψει νερό στο χωριό Raipal, στην ανατολική Ινδία, όταν ο ελέφαντας εμφανίστηκε ξαφνικά και την ποδοπάτησε το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της, δήλωσε ο επιθεωρητής του αστυνομικού τμήματος Rasgovindpur Lopamudra Nayak. Στη συνέχεια, το ίδιο βράδυ ο ελέφαντας επέστρεψε, καθώς το σώμα της 70χρονης βρισκόταν πάνω στην πυρά για την τέλεση της κηδείας. Κατέβασε το σώμα της, την ποδοπάτησε ξανά, την πέταξε και έφυγε, σύμφωνα με το Press Trust of India.
Ο ελέφαντας πιστεύεται ότι ταξίδεψε από το καταφύγιο άγριας ζωής Dalma στο κρατίδιο Jharkhand, 200 χιλιόμετρα μακριά από το Raipal στο κρατίδιο Odisha, στην περιοχή Mayurbhanj. Δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος άλλος τραυματίστηκε, αλλά η οικογένεια συνέχισε την τελετή αφού ο ελέφαντας έφυγε.

Περίπου 100 άνθρωποι στην Ινδία σκοτώνονται κάθε χρόνο από ελέφαντες, αν και ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τους 300, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή (WWF).
Η ινδική κυβέρνηση περιορίζει τις επικίνδυνες συναντήσεις ανθρώπων και ελεφάντων με ειδική σήμανση με ραδιοκολάρα που τοποθετούν στα γιγάντια ζώα και την ειδοποίηση των ντόπιων μέσω γραπτών μηνυμάτων όταν τα θηρία περιπλανώνται σε κατοικημένες περιοχές.

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να ποδοπατείται από έναν ελέφαντα το 2021. Τα πλάνα, που καταγράφηκαν στην περιοχή Dhubri, δείχνουν τον ελέφαντα να βγαίνει από το δάσος κυνηγώντας το θύμα του και τον άνδρα να τρέχει να σωθεί. Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ασφαλές μέρος, ενώ οι δασικοί υπάλληλοι κηνύγησαν τον ελέφαντα, οδηγώντας τον πίσω στο δάσος.
ethnos

Related posts

Leave a Comment