«Κούππα άπαννη» ο Γιαννάκης μας -Δεν παραδέχτηκε τις κατηγορίες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε σήμερα ο τέως επίτροπος εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, για να απάντηση στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Ο Γιάννης Γιαννάκη, απάντησε ότι δεν παραδέχεται τις 8 κατηγορίες, στις οποιίες απάντησε με «όχι».

Το Δικαστήριο, όρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 5 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί. Η Κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως κατατεθεί εγγύηση ύψου 20 χιλιάδων ευρώ και να παραδοθούν τα ταξιωτικά έγγραφα του κατηγορούμενου. Ο δικηγόρος του, κύριος Μιχάλης Πικής, είπε ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως οι άλλες και όπως συνηθίζεται να κατατίθεται χρηματική εγγύηση από τον ίδιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση πλαστογραφίας συστατικής επιστολής από πρώην εργοδότη του, πριν αναλάβει καθήκοντα στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε και έφερε στο φως ο Γενικός Ελεγκτής, ο Γιαννάκη δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, ενώ παρουσιάζεται παραποίηση προς τα πάνω των τελικών βαθμών.

Συγκεκριμένα οι βαθμοί στα οκτώ από τα δώδεκα μαθήματα έχουν υποστεί αλλοίωση στους αριθμούς, που δεν συνάδουν με τους βαθμούς όπως αναγράφονται ολογράφως.

Η αστυνομία πάντως, είχε εισηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία την απαγγελία 18 κατηγοριών που αφορούσαν μεταξύ άλλων απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες, ωστόσο αυτό δεν υιοθετήθηκε από την εισαγγελία, καθώς θεωρήθηκε ότι τα χρήματα που λάμβανε αφορούσαν τα δεδουλευμένα του.
Εκ μέρους της εισαγγελίας εμφανίστηκε για την υπόθεση η Θεοδώρα Παπακυριακού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαννάκη υπέβαλε την παραίτησή του στις 26 Μαΐου 2021, μετά από καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή και την έναρξη έρευνας για ενδεχόμενη πλαστογράφηση του απολυτηρίου και του τίτλου σπουδών του.

Related posts

Leave a Comment