Μεξικό: Δολοφονία ζευγαριού Καναδών σε τουριστική περιοχή κοντά στο Κανκούν

Ζευγάρι Καναδών δολοφονήθηκε στην Πλάγια ντελ Κάρμεν, παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στην Κανκούν, στην πιο τουριστική περιοχή του Μεξικού, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι τοπικές αρχές.

Τα θύματα έφεραν τραύματα στους λαιμούς που πιθανόν προκλήθηκαν από μαχαίρι, σύμφωνα με αστυνομική έκθεση.

Φύλακας στον τόπο διαμονής τους, στο κέντρο της Πλάγια ντελ Κάρμεν, τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές στην πολιτεία Κιντάνα Ρο, την τουριστική βιτρίνα του Μεξικού, η οποία υποδέχθηκε 12,5 εκατ. επισκέπτες πέρυσι.

Μέσα στο διαμέρισμα όπου βρέθηκαν τα πτώματα, οι ερευνητές εντόπισαν έγγραφα στα οποία ο άνδρας είχε τρεις διαφορετικές ταυτότητες, στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί πως ίσως ενεχόταν σε απάτη, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμη εάν το ζευγάρι ζούσε στην Πλάγια ντελ Κάρμεν ή έκανε τουρισμό.

Την 21η Ιανουαρίου, άλλοι δύο Καναδοί σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος τραυματίστηκε από πυρά σε συγκρότημα ξενοδοχείων κοντά στην Κανκούν.

Παραθαλάσσια θέρετρα στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική -στη λεγόμενη Ριβιέρα των Μάγια- συνταράχθηκαν τους τελευταίους μήνες από σειρά βίαιων εγκλημάτων, κάποια από τα οποία είχαν θύματα ξένους.

Τον Μάρτιο, Βρετανός που ζούσε στην Πλάγια ντελ Κάρμεν δολοφονήθηκε από ενόπλους μέρα μεσημέρι μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε επίσης η κόρη του.

Την 26η Ιανουαρίου, Αργεντινός, ο οποίος διαχειριζόταν ντισκοτέκ στην Πλάγια ντελ Κάρμεν, δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Τον Οκτώβριο, δύο νεαρές τουρίστες, μια Ινδή και μια Γερμανίδα, σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες στην Τουλούμ κατά τη διάρκεια επεισοδίου το οποίο οι αρχές απέδωσαν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.
Οι αρχές στην Κιντάνα Ρο εκτιμούν ότι στην πλειονότητά τους τα βίαια επεισόδια των τελευταίων μηνών συνδέονταν με τη λιανική πώληση ναρκωτικών ή εκβιάσεις σε εμπόρους από διακινητές και άλλους κακοποιούς που διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 8,5% του ΑΕΠ του Μεξικού, της 15ης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ

Related posts

Leave a Comment