Νότια Κορέα και ΗΠΑ εκτοξεύουν 8 πυραύλους σε αντίδραση στις οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους επιφανείας-επιφανείας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, σε αντίδραση στις δοκιμές ισάριθμων βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα την προηγουμένη, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Εκτοξεύθηκαν πυραύλοι ATACMS, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γιονάπ.

Χθες Κυριακή, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση τριήμερων κοινών αμερικανονοτιοκορεατικών στρατιωτικών γυμνασίων.

Μετά την εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα την 25η Μαΐου, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κοινή εκτόξευση πυραύλων, για πρώτη φορά από το 2017.

Eξάλλου, ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Σοκ-γελ, δήλωσε ότι τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων έχουν φθάσει σε επίπεδο που εγείρουν απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Ο κ. Γιουν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο, έχει διαμηνύσει πως θα εφαρμόσει πολύ πιο σκληρή πολιτική έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Έκανε την τοποθέτηση αυτή κατά τη διάρκεια τελετής την Ημέρα της Μνήμης (σ.σ. απότιση φόρου τιμής σε όλους όσοι έπεσαν υπηρετώντας τη Νότια Κορέα, επίσημη αργία), μία ημέρα μετά την εκτόξευση ομοβροντίας οκτώ βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.

(ΚΥΠΕ)

Related posts

Leave a Comment