Ξεκινά ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα της υλοποίησης της τρίτης φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Όπως πληροφορούμαστε, εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφούν τα συμβόλαια με την εταιρεία Iacovou Brothers και εκτιμάται ότι μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο αφορά στη βελτίωση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, Φάση Γ’, από τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τη στροφή που οδηγεί στην Πύλα. Πρόκειται για οδικό έργο που εκκρεμεί εδώ και 12 χρόνια, αφού η α’ και β’ φάση είναι ολοκληρωμένες από το 2010!

Το κύριο οδικό δίκτυο, μήκους 3.250 χλμ, θα αναβαθμιστεί με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, κτιστή κεντρική διαχωριστική νησίδα, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, λωρίδες πρασίνου, χώρους πρασίνου, φωτοελεγχόμενες διαβάσεις πεζών τύπου «Pelican», στάσεις λεωφορείων, παρόδιους χώρους στάθμευσης, τέσσερις ισόπεδους κυκλικούς κόμβους. Επίσης, περιλαμβάνεται και δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους 4,5 χλμ. Στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστούν μεγάλοι εγκάρσιοι ορθογωνικοί οχετοί ομβρίων, θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης/τοπιοτέχνησης εξόδου και διάθεσής τους στη θάλασσα, εργασίες τοπιοτέχνησης χώρων πρασίνου και κυκλικών κόμβων, εργασίες κατασκευής νέου δικτύου απορροής ομβρίων, εργασίες κατασκευής λιποπαγίδων κτλ.

Με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης θα απομείνει η τέταρτη και τελευταία φάση που φτάνει μέχρι την τουριστική πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα, η οποία όμως χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο για να φτάσει στις κατασκευαστικές εργασίες.

Τάσος Περδίος/dialogos

Related posts

Leave a Comment