Οι ΗΠΑ καταδικάζουν προσβλητικά σχόλια αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας για τον Μωάμεθ

Η διπλωματία των καταδίκασε δηλώσεις για τον προφήτη Μωάμεθ που έκαναν πρόσφατα δύο στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Ινδία και θεωρήθηκαν προσβλητικά στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Καταδικάζουμε τα προσβλητικά σχόλια που έκαναν δύο στελέχη του BJP και χαιρόμαστε που το κόμμα αυτό τα καταδίκασε δημόσια», ανέφερε ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Έχουμε συχνά διάλογο υψηλού επιπέδου με την κυβέρνηση της Ινδίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης, και ενθαρρύνουμε την Ινδία να προαγάγει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο κ. Πράις.

Πολλές εκδηλώσεις αγανάκτησης και διαμαρτυρίας στον μουσουλμανικό κόσμο ακολούθησαν τα σχόλια της Νούπουρ Σάρμα, της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, η οποία επέκρινε τη σχέση του προφήτη Μωάμεθ με τη νεότερη σύζυγό του.

Η εκπρόσωπος του BJP, του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της την 5η Ιουνίου.

Στέλεχος του BJP αρμόδιο για τα ΜΜΕ στο Δελχί, ο Ναβίν Τζιντάλ, που ανήρτησε σχόλιο για τον Μωάμεθ στον λογαριασμό του στο Twitter προτού το διαγράψει, τέθηκε εξάλλου εκτός κόμματος.

militaire.gr

Related posts

Leave a Comment