Πάτρα: Αποφασισμένη η Πισπιρίγκου – Πώς προσπαθεί να αποδείξει πως δεν σκότωσε τα 3 παιδιά της

Στην… αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από το κελί της στον Κορυδαλλό καθώς είναι αποφασισμένη να καταθέσει υπόμνημα το οποίο θα αντικρούει τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το υπόμνημα της 33χρονης, που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών, δεν θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα, αλλά και άλλες λεπτομέρειες, που σύμφωνα με την ίδια, θα αποδεικνύουν πως δεν σχετίζεται με τους δυο θανάτους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας.

Μάλιστα, στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι και τεχνικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό, οι οποίοι υπογράφουν τις έρευνες και τα συμπεράσματα της 33χρονης σχετικά με τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της.

Λέων για Πάτρα: Όλοι οι ιατροδικαστές συμφωνούν πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση
Την υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά κοριτσάκια σχολίασε για άλλη μια φορά ο Γρηγόρης Λέων. Ο ιατροδιακστής υποστήριξε στην εκπομπή Live News ότι η συνάδελφός του, Αγγελική Τσιόλα μπορεί να διαφωνεί με τα ευρήματα στο πανάκι της Ίριδας ως μηχανισμό, αλλά όλοι οι ιατροδικαστές συμφωνούν, παρά τις μεγάλες διαφωνίες, ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια.

Σύμφωνα με την επιστολή της κα Τσιόλας η ίδια αμφισβητεί το πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα για τα δύο κορίτσια της Πάτρας (Μαλένα και Ίριδα) και δίνει μια ανάσα στη 33χρονη που είναι η μοναδική ύποπτη για τον θάνατό τους.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ο έμπειρος ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ότι με την αμφισβήτηση αυτή της ιατροδικαστού στο πόρισμα Καλόγρηα-Καρακούκη προσφέρεται νομικό έρεισμα στην κατηγορούμενη απάντησε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι η ανεύρεση καλής ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Στην αντεπίθεση η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα
Στην αντεπίθεση πέρασε η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, η οποία υπέγραψε το ιατροδικαστικό πόρισμα για την Ίριδα στην Πάτρα. Η ιατροδικαστής με δελτίο Τύπου αμφισβητεί τα ευρήματα που αναφέρουν στο πόρισμά τους οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας. Μάλιστα, επιμένει πως η ίδια είχε ζητήσει να ελεγχθούν συνδυαστικά οι τρεις θάνατοι των παιδιών.

Η κ. Τσιόλα αναφέρει ότι είναι η πρώτη που ζήτησε τη συνδυαστική μελέτη των τριών θανάτων των παιδιών στην Πάτρα, με σκοπό να βρεθεί η αλήθεια με βάση επιστημονικά και προανακριτικά δεδομένα.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα ευρήματα των Καρακούκη – Καλόγρηα, αν όντως ισχύουν, δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία – νεκροτομή που η ίδια πραγματοποίησε στην Ίριδα.

«Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των Πραγματογνωμόνων συναδέλφων της, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, κι εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία, και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας, και να αποφανθούν σχετικά», αναφέρει ο δικηγόρος της κ. Τσιόλα στο δελτίο Τύπου, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Η Μαλένα ήταν 20 λεπτά νεκρή όταν έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ»
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο της Μαλένας το 2019, του πρώτου από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Star.

Γιατρός που εργάζεται στη ΜΕΘ του Παίδων κλήθηκε από τους συναδέλφους του να βοηθήσει στην ανάνηψη της Μαλένας στο Ελπίδα. Συμπτωματικά ήταν ο ίδιος γιατρός που έκανε ανάνηψη στην Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο γιατρός κατέθεσε ότι το παιδί ήταν 20 λεπτά νεκρό. Ο ίδιος είπε πως υπολογίζει ότι έκανε 10 λεπτά για να μετακινηθεί από το Παίδων στο Ελπίδα. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μήνυση που έκανε στο Αγλαΐα Κυριακού για τον θάνατο της Μαλένας ανέφερε πως «δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη, κάλεσαν τη ΜΕΘ για να πάρουν οδηγίες και έφερναν το ένα οξύμετρο μετά το άλλο. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ». Ουσιαστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως δεν έγινε ΚΑΡΠΑ από τους γιατρούς του Ελπίδα και περίμεναν τους γιατρούς της ΜΕΘ από το Παίδων, οπότε υπάρχει ένα κενό 10 λεπτών.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι διαφορές στο πόρισμα Καρακούκη, Καλόγρηα και στην έκθεση της Τσάκωνα
Σύμφωνα με το STAR, για τον θάνατο της Μαλένας, υπάρχουν τρεις διαφορές ανάμεσα στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Χριστίνας Τσάκωνα και τη δεύτερη των Καρακούκη – Καλόγρηα.

Οι τρεις διαφορές στις ιατροδικαστικές Τσάκωνα – Καρακούκη, Καλόγρηα:

Αιτία θανάτου:
Χριστίνα Τσάκωνα (πρώτη ιατροδικαστική έκθεση): Ηπατική ανεπάρκεια

Καρακούκης – Καλόγρηας: Ασφυκτικός θάνατος

Εκδορές στη μύτη:
Χριστίνα Τσάκωνα: Περιθανάτιες λόγω αναζωογόνησης

Καρακούκης – Καλόγρηας: Προθανάτιες από τα νύχια του δράστη

Κοκκινίλα στο δεξί μάγουλο:
Χριστίνα Τσάκωνα: Σημάδι τετράγωνου σχήματος από ταινία κατά την τοποθέτηση τραχειοσωλήνα

Καρακούκης – Καλόγρηας: Χέρι δράστη

Μαλένα: Η Χριστίνα Τσάκωνα και η κατάθεση για παθολογικά αίτια
Στην κατάθεσή της η Χριστίνα Τσάκωνα επέμεινε σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε παθολογικά αίτια. «Εν κατακλείδι θα ήθελα να αναφέρω ότι όλες οι πληροφορίες οι οποίες μου εδόθησαν από το νοσοκομείο και την παραγγέλλουσα αρχή, ήτοι θάνατος παθολογικής αιτιολογίας, ήταν συμβατές με τα δικά μου ευρήματα όπως αυτά προέκυψαν από τις διενεργηθείσες εξετάσεις» σημείωσε η ιατροδικαστής, σύμφωνα με το MEGA.

«Τα δικά μου ευρήματα βασίζονται στην παθολογοανατομική και τοξικολογική εξέταση και μόνο. Για το τι μπορεί να έχει συμβεί ή ποια η κατάσταση της ασθενούς πριν τον θάνατο εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν λάβουμε υπόψη όσα μου αναφέρατε, την προγενέστερη δηλαδή καλή κλινική εικόνα του παιδιού και όλα τα υπόλοιπα που μου λέτε αλλά και τα αποτελέσματα της παθολογοανατομικής εξέτασης, σαφώς και δίνεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν ήταν χρόνιο, αλλά προέκυψε κάτι το οξύ», υποστηρίζει η Χριστίνα Τσάκωνα.

newsbomb

Related posts

Leave a Comment