Πυρκαγιά στα Άγναντα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ένας ύποπτος για εμπρησμό

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Άγναντα Ηλείας, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν εμπρησμό και όχι πρόκληση από φυσικά αίτια.

Μάλιστα, οι Αρχές βρίσκονται στα χνάρια των υπαίτιων για τη καταστροφική πυρκαγιά κοντά στο χωριό, καθώς αργά το απόγευμα της Πέμτπης προσήγαγαν άτομο κατόπιν υπόδειξης δύο κατοίκων.

Μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ, συνεχιζόταν η προανάκριση προκειμένου να εξακριβώσουν αν πράγματι το άτομο αυτό φέρει την ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε κρανίου τόπο τα Άγναντα, ενώ όπως φαίνεται αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, μία γυναίκα και ένας άνδρας που είναι κάτοικοι του χωριού, λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές δυνάμεις δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως υπαίτιους για τη φωτιά.

Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο χωριό Άγναντα.

Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, όπου οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν επισήμως τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, όπου και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο, προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας. Το δεύτερο άτομο στη συνέχεια αναζητούνταν.

zougla.gr

Related posts

Leave a Comment