Το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας θα περάσει η Αριστοτέλους για επίσημη καταγγελία

Το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας θα περάσει στις 9:00 το πρωί η Γενική Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους με τους νομικούς της συμβούλους προκειμένου να προβούν επίσημα σε καταγγελία κατά ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας.

Θα παραδώσουν στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, τον φάκελο, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα περιλαμβάνει πολυσέλιδη επιστολή με τις καταγγελίες της Διευθύντριας και διάφορα άλλα έγγραφα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Aνώτερος Αξιωματικός έψαχνε να βρει βίντεο και στοιχεία για την προσωπική της ζωή με σκοπό να την πλήξει ζητώντας μάλιστα τη βοήθεια βαρυποινίτη στον οποίο πρόσφερε ανταλλάγματα.

Η πλευρά της καταγγέλλουσας θα προσπαθήσει με την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων να αποδείξει ότι ο Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας αντάλλαξε από το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, μηνύματα με κατάδικο ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Επίσης, οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες ως εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, σημειώνοντας ότι το ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας χρησιμοποιούσε παράνομα και αθέμιτα μέσα για να πλήξει τη Διευθύντρια των Φυλακών και θα ζητήσουν τη διαθεσιμότητα του.

Η πλευρά της Διευθύντριας των Φυλακών, στην επίσημη καταγγελία που θα υποβάλει, χαρακτηρίζει εκ των ων ουκ άνευ το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, αφού θεωρεί ότι ο καταγγελλόμενος έχει υποπέσει σε ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα τα οποία δεν πρέπει να διερευνηθούν από οιονδήποτε πρόσωπο το οποίο έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την Αστυνομία.

Θέση την οποία ως γνωστό ασπάζεται και η ηγεσία της Δύναμης σύμφωνα με δήλωση του Αρχηγού της. Μετά την υποβολή του επίσημου παραπόνου η κ. Αριστοτέλους αναμένεται να προβεί σε δήλωση στα Μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, σε ανεπίσημο επίπεδο ο Αξιωματικός της Αστυνομίας παρουσιάζει διαφορετική εκδοχή των γεγονότων και επιφυλάσσεται να καταθέσει τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή.

Ειρηνική διαμαρτυρία από το Προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί το προσωπικό και οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, ως ένδειξη συμπαράστασης στην Διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί και σε αυτή θα παραστούν επίσης αποφυλακισθέντες και μέλη των οικογενειών τους.

ant1live

Related posts

Leave a Comment