Φωτιά Πεντέλη – Δήμαρχος Κεχαγιά: Η φωτιά δεν ξεκίνησε με φυσικό τρόπο

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στο MEGA η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία αναφέρθηκε παράλληλα στην εικόνα που διαμορφώνεται το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή.

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλή, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε. Οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο τώρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Καλούν να επιστρέψουν και τους ενημερώνει και η αστυνομία» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Και συμπλήρωσε:
«Είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή να δούμε εμείς από πού προήλθε η φωτιά, είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε και πέρασε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο. Οι αρχές θα κάνουν την έρευνα και θα δοθεί φως αφού ηρεμήσουν τα πράγματα», κατέληξε.

Ποιες περιοχές απειλούνται
Συνεχίζεται το τιτάνιο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, όπου σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα.

Παρουσιάζοντας τον σχετικό χάρτη, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την κόκκινη περίμετρο, και ενεργά μέτωπα εκεί που φαίνονται οι κόκκινες γραμμές: στο Γέρακα, στην Παλλήνη, στην Ανθούσα στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο:
https://www.cnn.gr/ellada/liveblog/321339/liveblog-fotia-stin-penteli-sta-spitia-sto-ntrafi-oi-floges-ekkenonontai-perioxes-pics-vids

cnn

Related posts

Leave a Comment