Φωτιά Πεντέλη: Τραγωδία με νεκρό στην Ανθούσα, τρεις τραυματίες και καμένα σπίτια

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης – Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής (8 το πρωί), ενεργά μέτωπα παραμένουν σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη αφήνοντας πίσω καμένα σπίτια και απόγνωση.

Ένας άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του στην Ανθούσα όταν είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες για πολλοστή φορά ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τρεις εγκαυματίες.

Η φωτιά έχει κάψει ήδη δεκάδες σπίτια ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, δυσχεραίνοντας ιδιαίτερα το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Το πρωί στις 6:15 έφτασε μήνυμα του 112 προς τους πολίτες της περιοχής να αποφύγουν την μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

cnn

Related posts

Leave a Comment